Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Hírek

2021.06.11.
VI. Kombinált Ifjúsági Haditorna rendezői feladatok.
A kép képgalériában megtekinthető!
 
 
2021.junius 4. Trianonról.......

Volt egyszer egy ország, ahol élt a magyar,
A Kárpátok védték, ha jött a zivatar.
Az idők folyamán ráéheztek mások,
Széjjeldarabolták Nagy-Magyarországot.
Ki akarta? Ma élők, tehetünk mi róla?
Felelős mindezért a vén Európa.

101.jpg
Harsányi-Horváth Jenő nőr. Altbgy. Elnök.
 

2021. május 13-16.

Nemzetőr Gyakorlati Napok.

Nemzetőrségünk vezetésének elgondolása alapján jött létre a Nemzetőr Gyakorlati Napok néven megrendezett rendezvény. Több elképzelés és az elvárásoknak való megfelelés inspirálta az elnőkséget. Elsőként vezettek be különböző és egyben sehol máshol nem alkalmazott programokat ezen rendezvényen, mellyel a társadalom széleskörű elfogadottsága volt a cél. Igaz, hogy nagyon sokáig home office-ban dolgozott a tagság nagy része, meglepő módon sikeresen, de kellett egy olyan közös program ahhol a csapat gyakorlatban is együtt dolgozik és képzi magát.

A múltban tapasztalt nemzetőr rendezvényektől eltérő módon nem csak a társaság kellemes időtöltését és egymás magasztalását tette ki, hanem igen változatos és testmozgató tevékenységnek néztek elébe Nemzetőr társaink. Ezek közül említésre méltó gyakorlati feladatoknak a sikeres elvégzése, mely indirekt módon nem köthető a Honvédségi képzésekhez, de mégis tartalmaztak bizonyos elemeket. Továbbá, olyan előadásokat hallgathattunk meg, melyben a Nemzetőrség kapott szerepet vagy köthető volt hozzá a Nemzetőrség. Fontos számunkra az, hogy a társadalom felé nem elvakultan vagy felületesen, hanem teljes tudásanyaggal rendelkezzen a Nemzetőr. Meghívott vendégeink, akik nem csak a programok miatt jöttek el, hanem mert egy teljesen más utat járó Nemzetőr állománnyal találkozhattak. Hiszünk abban, hogy ezekkel a találkozásokkal, amik most megtörténtek új alapot tudunk építeni, melyel bizonyítani tudjuk azt, hogy a Nemzetőrnek a modernkorban is van helye! Köszönet illeti ezeket az embereket, hogy hajlandók voltak eljönni és köszönet a Nemzetőr tagságnak, hogy helyt tudtak állni! Természetesen központi téma volt a jövőbeni feladataink és célajink átbeszélése, melyet ki kellett egésziteni egy sor, olyan építő gondolattal, ami a Nemzetőr Bázison jött létre. Nagyszerű látni, hogy mindenki, aki ott volt, tenni szeretne.

Bízom benne, hogy a következő évben is meg tudjuk tartani eme nagyszerű rendezvényt!


1.jpg4.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

3.jpga.jpg

 

2021.március 15.

Emlékezzünk!

161264444_4135182909848955_1507586492951191105_n.jpg

 

2021. március 13. Közgyűlés megtartása. Idevonatkozó szabályok és rendelkezések megtartásával!

 

2021. január 01.

Ha valamikor is érezzük álmunkban, hogy ott vagyunk abban a korban, amikor a Magyar ember szabadságát szerette volna visszakapni (A történelem során többször is). Most maradjunk, ebben az álomban 1848-49-es szabadságharcát vívjuk.

Ott vagyunk a csatatéren sűrű golyózápor, ágyúdörgések közepedte kardcsapások, rohamok, "Előre!" kiáltások, megállíthatatlanul törünk a sűrű ellenség közepébe. Kezembe kard és csak hadakozok gondolkodás nélkül vágok mindent és mindenkit, aki az utamba áll. Nincs és nem is lesz olyan erő, ami megállíthatna.

Bár mint minden Nemzetőrnek nekem is a félelemtől a szívem hevesebben dobog, de csak küzdök és hadakozok, érzem már a szabadság ízét.

Ekkor egy hatalmas fájdalmat érzek hátulról egy szuronyseb, amit a hátam kapott egy halálos szúrás. Mély fájdalmamat egy nagy levegő vétel. Felébredtem.

Hát ott voltam álmomban és átéltem azt, amit az akkori hőseink éreztek a szabadság ízét.

Ott voltam ahol őseim haragos tekintettel és nagy elhatározással a szívükben Több csatát is nyertek.

De sajnos, mint tudjuk Világosnál ez az álom szertefoszlott.

Gondolataim még mindig az álmaim kutatásaiban vannak, de tudom, hogy ma is, mint mindig nekünk kötelességünk van és lesz  amíg élünk.

Felveszem a korhű bocskai ruhám, bal karomra nemzeti színű karszalagot és elindultam. Még mindig az álmom fogságában vagyok, mikor megérkezem a 1848-49-es emlékműhöz.

Felocsúdva emlékeimből melegség fogta át a szívem mert megláttam azt, amit csak egy pár bátor Nemzetőr lát.

A Nemzetőség zászlaját rajta felirat Nemzetőrség Kulturális Egyesület.

Körülötte bajtársaim, akikkel együtt vívjuk meg a következő éveket.

 

Boldog Új Évet Kívánok Minden Nemzetőrnek.

 

Harsányi-Horváth Jenő nőr. Altbgy. Elnök.

 

 

 

ujev.jpg

 

 

 

 

 

 

       

 ho.jpg

 

131944912_3586441661435255_3046352081356410945_o.jpg

   Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Nemzetőr társunk Török János nőr.őrnagy 2020.12.17-én reggelre elhunyt.

A Nemzetőrség Kulturális Egyesület teljes tagsága és vezetősége őszinte részvétét fejezi ki a családnak és hozzátartozóinak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2021.06.16.

 
 

Statisztika

Most: 1
Összes: 15848
30 nap: 1898
24 óra: 67